Nazad na listu Prikaži vse

Javni razpis za izbor kulturnih projektov postprodukcije na področju uprizoritvenih umetnosti, ki jih bo v letu 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JPR-PP-2024)

TIP:

Status : Odprto

Trajanje: 16. 02. 2024 - 18. 03. 2024

DRŽAVA : Slovenija


Razpisovalec: Ministrstvo za kulturo

Razpisana vrednost: 150.000,00 €

Roki za prijave: 16. 2. 2024 - 18. 3. 2024 do 23.59 

 

   Predmet in področje razpisa
Predmet in področje razpisa sta sofinanciranje projektov postprodukcije predstav na področju uprizoritvenih umetnosti v letu 2024 v slovenskem in mednarodnem prostoru. Sofinancirane bodo postprodukcije, ki bodo izvedene v letu 2024 in so postprodukcije predstav, ki so jih ustvarili nevladne organizacije in samozaposleni v kulturi na področju uprizoritvenih umetnosti ter so bile premierno uprizorjene pred letom 2024.

V razpisu uporabljeni in zapisani izrazi v slovnični obliki za moški spol se uporabljajo kot nevtralni za vse spole.


   Cilj razpisa
Cilj razpisa je zagotoviti dostopnost postprodukcije kakovostnih predstav s področja uprizoritvenih umetnosti, ki so bile premierno uprizorjene pred letom 2024, v slovenskem in mednarodnem prostoru.


    Opredelitev izrazov
Uprizoritvene umetnosti so področje umetnosti, ki zajema različne oblike, prakse in izraze gledališke ustvarjalnosti: dramsko in lutkovno gledališče, postdramsko gledališče, sodobne plesne prakse, ambientalno in ulično gledališče, sodobni cirkus, dramatiko ter razne eksperimentalne in raziskovalne gledališke prakse (performans, fizično gledališče in podobno).

Projekt postprodukcije zajema celotni načrtovani obseg ponovitev in gostovanj enega projekta (v Sloveniji ali v Sloveniji in tujini ali samo v tujini), ki je bil premierno uprizorjen pred letom 2024, v letu 2024.

Povezava do razpisa in dokumentacije: Kliknite tukaj.

 

Nazad na listu Prikaži vse