Nazad na listu Prikaži vse

Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini (operacija »Slovenija, osrednja gostja mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu – model trajnega uveljavljanja slovenske literarne ustvarjalnosti v tujini)

TIP:

Status : Odprto

Trajanje: 13. 05. 2022 - 14. 10. 2022

DRŽAVA : Slovenija


Razpisovalec: Javna agencija za knjigo Republike Slovenije
Razpisana vrednost: 86.686,60€
Roki za prijave: 14.10.2022

Javni poziv za izbor kulturnih projektov na področju mobilnosti v tujini (v nadaljevanju: JP1–FRANKFURT-MOBILNOST–2022).

Predmet in namen javnega razpisa

Predmet javnega poziva je sofinanciranje projektov mobilnosti avtorjem leposlovnih ali humanističnih del, ki ustvarjajo v slovenskem jeziku, založnikom/urednikom izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del, literarnim agentom, ki zastopajo enega ali več založnikov izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del enega ali več avtorjev izvirnih slovenskih leposlovnih ali humanističnih del; prevajalcem leposlovnih ali humanističnih del iz slovenskega v tuje jezike in iz tujih jezikov v slovenski jezik ter drugim predstavnikom podjetij, ki se ukvarjajo z založništvom. Sofinancirani bodo projekti mobilnosti, ki se nanašajo na vabljene nastope na kulturnih prireditvah v tujini, namenjene predvsem širši javnosti.

Prijavitelji in upravičeni stroški

Prijavitelji morajo imeti sedež oziroma stalno prebivališče v Sloveniji. Prijavitelji iz kohezijske regije Vzhodna Slovenija se na poziv lahko prijavijo z dvema projektoma, prijavitelji iz kohezijske regije Zahodna Slovenija pa z enim projektom. Podatki glede delitve na kohezijski regiji se nahajajo na tej povezavi.

 

Prijavitelji lahko zaprosijo za fiksen znesek 747,67 EUR za območje A in 1.343,65 EUR za območje B za projekte mobilnosti izvedene do 31. 12. 2022. Upravičeni stroški so stroški poti, nočitev in dnevnic.

 

Države, ki se v kontekstu tega javnega poziva uvrščajo v območje A: države EU, Albanija, Andora, Belorusija, Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Islandija, Kosovo, Liechtenstein, Moldavija, Monako, Norveška, Romunija, San Marino, Severna Makedonija, Srbija, Švica, Ukrajina, Vatikan, Združeno Kraljestvo. Preostale države se uvrščajo v območje B.

Povezava do razpisa in dokumentacije: Kliknite tukaj.

Nazad na listu Prikaži vse